Danielle Klinkhamer zilver op sprong bij toestelfinales in Ahoy! Chiara Pinna keurige top 10 klassering bij de pupillen I n1.

Judith Meijnturnen damesLeave a Comment

nk1

Dit weekend werd het groot NK gehouden in sportpaleis Ahoy. Bij alle disciplines van de KNGU werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Hercules Beemster had ook twee vertegenwoordigsters: Chiara Pinna bij de pupillen N1 en Danielle Klinkhamer bij de Ahoycup. Chiara Pinna werd zeer verdienstelijk 9e op de meerkamp op het allerhoogste niveau van haar leeftijdsgroep, Danielle won na een mindere meerkamp overtuigend het zilver op het onderdeel sprong in de toestelfinales.
Hercules heeft op dit moment 1 turnster in de N1. Nadat de talentvolle Chiara (10 jaar) bij alle voorwedstrijden reeds in de top 10 geëindigd was, slaagde zij er ook zaterdag in om met een meerkamp met slechts 1 foutje als negende te eindigen van de 36 deelneemsters. Een prestatie van formaat! Bij de toestelfinales op zondag nam zij deel aan maar liefst 3 onderdelen: sprong, balk en vloer. Op het onderdeel vloer miste zij op minder dan één tiende punt het podium met een keurige 4e plaats.
Danielle Klinkhamer mocht op basis van haar goede resultaten op het NK, deelnemen aan de Ahoycup in Rotterdam. De meerkamp liep niet helemaal naar wens met een iets mindere brugoefening en een val van balk. Dit resulteerde in een 14e plaats. Maar Danielle plaatste zich wel voor de toestelfinale sprong. En de toestelfinales werden zondag gehouden in het sportpaleis zelf, daar waar alle Nederlandse toppers ook present waren! Danielle turnde in haar finale 2 stabiele tsuki’s 1 strek en 1 hoek en wist daarmee een zilveren medaille te behalen.
Dit weekend was de afsluiting van het wedstrijdseizoen. Met 14 medailles op de diverse NK’s was het een absoluut topseizoen voor de turnsters en turners van Hercules Beemster!

nk1

nk2

nk3

nk4

nk5

nk6

nk7

nk8

nk9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *