Aan het wedstrijdturnen bij Hercules zijn op alle niveau’s bepaalde regels verbonden.

Wedstrijdtenue

Als je deelneemt aan wedstrijden bij Hercules ben je verplicht het verenigingspakje aan te schaffen. Voor de NTS (1e t/m 3e divisie en N1 t/m N3) is dit een nieuw pakje met lange mouwen dat €85,- kost. Voor de 4e t/m 6e divisie zijn de kosten in kinder maten €48,60 en volwassen maten €51,75 excl. verzendkosten.

Voor de jongensgroep is een compleet tenue €48,- in kinder maten en €51,50 in volwassen maten. Een extra broek (lang) kost €42,- in de kindermaten en €45,- in de volwassen maten excl. verzendkosten. Meer informatie hierover vindt u hier.


Trainingspak

Door elke wedstrijdgroep wordt een Hercules trainingspak gedragen. Voor de 4e t/m 6e divisie betreft dit een huurpak. De jaarlijkse bijdrage is als volgt:

  • Recreatie meisjes/jongens: €5,-
  • 4e t/m 6e divisie meisjes/jongens €10,-

Door de turnsters van de 1e t/m 3e divisie en N1 t/m N4 zal een trainingspak aangeschaft moeten worden, deels gesponsord door Sport 2000 Purmerend.

  • Aanschaf kosten zijn €40,-

Het aantal keer trainen

De wedstrijdniveaus bij de KNGU zijn ingedeeld in divisies. Hercules heeft in haar beleidsplan het aantal keer trainen opgenomen dat bij een divisie noodzakelijk wordt geacht voor het meisjesturnen.

Bij de jongens worden hierover aparte afspraken gemaakt, dit zal liggen tussen 1 tot 3 keer per week.

  • 1e divisie en Nationaal 1: 4 keer per week
  • 2e divisie en Nationaal 2: 3 keer per week (evt 4e keer in overleg)
  • 3e divisie: 3 keer per week
  • 4e divisie en District 1: 2 keer per week
  • 5e divisie en District 2: 1 keer of evt. 2 keer per week in overleg
  • 6e divisie: 1 keer per week

Schoonmaakverplichting

Om de contributiekosten niet verder te hoeven verhogen heeft Hercules voor de ouders van alle wedstrijdgroepen en Keep Fit een schoonmaakverplichting ingesteld. 1 x per jaar zal u gevraagd worden om samen met anderen de turnzaal en kijkersruimte schoon te maken. Het gaat om circa 1,5 uur totaal. Als u hiertoe niet in de gelegenheid bent, kunt u deze verplichting afkopen voor 25,- euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mascha Lucassen via email: herculessmr@hotmail.com

Verplicht helpen bij wedstrijden

Hercules wordt vanuit de KNGU verplicht gesteld om 1 a 2 keer per seizoen te helpen bij het organiseren van wedstrijden. Op de dag zelf worden ook ouders ingezet om mee te helpen bij bijvoorbeeld het klaarzetten van de toestellen, de catering, de wedstrijdtafel of de kassa. U zult in dat geval enkele weken van tevoren worden benaderd met de vraag welke taak u op zich kunt nemen die dag.


Inschrijfgeld

Met ingang van het seizoen 2015 2016 wordt 100% van het inschrijfgeld van de wedstrijden in het District Midwest doorberekend aan onze leden. Voor landelijke wedstrijden is dat 50% Betaling geschiedt achteraf en is gebaseerd op het aantal ingeschreven wedstrijden. Recreatieve wedstrijden en competitiewedstrijden in het District zijn ±11,50 euro per keer. Landelijke wedstrijden kosten ± 20,- euro per keer.