Landelijke halve finales Winterswijk

Judith MeijnUncategorizedLeave a Comment

winterswijk

Goud voor Ariana de la Fosse landelijke halve finales in Winterswijk

Opnieuw landelijke wedstrijden voor de turnsters van Hercules Beemster. In Winterswijk was Ariana de la Fosse oppermachtig bij de Instappers N2. De 8-jarige turnster veroverde het goud in de meerkamp en mag daarnaast op het NK ook deelnemen aan drie toestelfinales. Zoe Schulmeister plaatste zich als reserve in dezelfde categorie voor de meerkamp en voor het onderdeel rek. Indy Kiene turnde bij de pupillen 1 N2 en plaatste zich voor de toestelfinale rek.

Ariana en Zoe openden op het onderdeel balk. Ariana wist de zenuwen goed in bedwang te houden, iets waar ze zo ie zo geen moeite mee lijkt te hebben, zoals ze dit seizoen bij alle wedstrijden heeft laten zien. Het onderdeel handstand en de loopsprong hadden iets ruimer kunnen worden uitgevoerd, maar voor rest turnde ze een voortreffelijke oefening. Het resultaat van 13.75 werd later in de wedstrijd slechts door enkele turnsters overtroffen en was dus voldoende voor de toestelfinales! Zoe turnde eveneens een nette oefening, maar viel helaas bij haar radslag.

Bij het onderdeel vloer zette Ariana de hoogste score neer die ooit door een turnster van Hercules behaald is: 15.00 punten!! Tevens het hoogste cijfer op vloer en dus ook hier een toestelfinale. Op sprong scoorden beiden 13.15. Bij het laatste onderdeel rek zette Zoe een keurige 12.40 neer, Ariana ging daar nog iets overheen met een 13.20. Met name door een hogere uitgangswaarde. Ook op dit onderdeel was Ariana de beste. Zoë behaalde hier het vijfde cijfer van alle deelneemsters.

Indy Kiene turnde een uitstekende wedstrijd tot aan het onderdeel balk, waar zij naast een val bij haar boogje achterover ook nog even een hand moest neerzetten bij de landing van de afsprong. De meerkamp zat er daarom helaas niet in, maar haar oefening aan het rek werd beloond met een prachtige 14.05 en een plaats in de toestelfinales!!

Met de 2 finalisten van gister, Ariana de la Fosse en Indy Kiene heeft Hercules inmiddels 9 turnsters die zich geplaatst hebben voor het NK!! In mei kunnen ook Chiara Pinna bij de pupillen 1 N1 en Danielle Klinkhamer bij de senioren eerste divisie zich nog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *